Ο χτεσινός τραυματισμός μετανάστη στην Πάτρα από φορτηγό που τον παρέσυρε, μετά την προσπάθεια του πρώτου να επιβιβαστεί σε αυτό, καταδεικνύει με τον πλέον προφανή τρόπο το πού έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ και των αυτοδιοικητικών αρχών.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εξωθεί τους μετανάστες στην εξαθλίωση, κρατώντας τους ως ομήρους, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, αντιμετωπίζοντάς τους συνεχώς ως εγκληματίες, αρνούμενη να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες και να τους δώσει άσυλο.

Ειδικότερα στην Πάτρα, οι Αφγανοί μετανάστες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, περιμένοντας να πηδήξουν σε νταλίκες και να διαφύγουν προς την Ιταλία, αντιμετωπίζοντας συνεχώς τον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, όπως έδειξε και το χτεσινό γεγονός.

Η μόνη "μέριμνα" του κράτους είναι να καταστέλλει και να συλλαμβάνει τους μετανάστες, αλλά και να επιστρατεύει τους "αγανακτισμένους πολίτες", δηλαδή φασιστικές παρακρατικές ομάδες, για να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες και τα κινήματα αλληλεγγύης, όπως συνέβη και χτες.

Η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες είναι δεδομένη, όπως και οι κοινοί αγώνες που θα δώσουμε όλο το επόμενο διάστημα, για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, για παροχή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για ανθρώπινους χώρους υποδοχής τους.

Σχόλια online-press

Aπό την ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού βγαίνουν τα παρακάτω συμπεράσματα:

α) Για τον χθεσινό τραυματισμό του Αφγανού λαθρομετανάστη που προσπαθούσε να ανέβει σε φορτηγό ενώ αυτό ήταν σε κίνηση φταίει η κυβέρνηση και οι αυτοδιοικητικές αρχές

β) Οι κάτοικοι, της περιοχής που μαστίζεται από τα γεγονότα με τους λαθρομετανάστες, είναι φασιστικές παρακρατικές ομάδες που τρομοκρατούν τους Αφγανούς και τα κινήματα αλληλεγγύης.

γ) Η αλληλεγγύη του Συνασπισμού για τους λαθρομετανάστες είναι δεδομένη ενώ δεν ισχύει καμμία αλληλεγγύη για τους άμοιρους Πατρινούς που είχαν τη τύχη να μένουν σε αυτή τη περιοχή.

Τα συμπεράσματα για τον ρόλο που παίζει ο Συνασπισμός για οτιδήποτε επεισόδια γίνονται (ή θα γίνουν) στη πόλη της Πάτρας δικά σας. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top