Μια είδηση που ήρθε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήταν και ο ...διορισμός από τον υπουργό Παιδείας ενός πολιτευτή της Αχαΐας ως συμβούλου του.
Έτσι λοιπόν μάθαμε από δελτίο τύπου του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου ότι ο ίδιος « αναλαμβάνει καθήκοντα ως εντεταλμένος σύμβουλος του Υπουργού στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπ. Ε.Π.Θ για θέματα δημοσιότητας και προβολής του Επιχειρησιακού Προγράμματος: Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Μάλιστα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος για το ίδιο θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:“Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για την ανανέωση της τιμής και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Η συνεργασία μας, επί ένα χρόνο στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τώρα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων με κατέστησε και με καθιστά σοβαρά συνυπεύθυνο για εθνικούς στόχους, όπως ο τουρισμός έως πρόσφατα και η παιδεία προσεχώς. Από τη θέση που μου εμπιστεύτηκε θα προσπαθήσω ουσιαστικά να συνεισφέρω στο δύσκολο εγχείρημα αλλαγής της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης των τομέων της και την ενίσχυση των ταγών της, και στην προσωπική προσπάθεια του κ. Υπουργού για εθνικό διάλογο και εθνική συναίνεση”.Το πομπώδες λογύδριο του πολιτευτή, μας έκανε να μπούμε στο προσωπικό του site για να δούμε με περιέργεια τόσο το βιογραφικό όσο και την επαγγελματική του πορεία του κ. Τριανταφυλλόπουλου.

Το βιογραφικό του λοιπόν όπως φαίνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα www.triantafyllopoulos-nd.gr και είναι:
Απολυτήριο Γενικού Λυκείου (18,7)
Ανώτερες Σπουδές δημοσιογραφίας & δημοσίων Σχέσεων (Ελληνικό Κολεγιακό Κέντρο) Αθήνα – διετής φοίτηση
Δημοσιογραφία – Ειδικότητα Τηλεόρασης & Ραδιοφωνίας(Ευρωπαϊκός εκπαιδευτικός όμιλος) Αθήνα –Μονοετής φοίτηση
Διοίκηση Επιχειρήσεων & Marketing (Σχολές Φυτιλά) Πάτρα – 3ετής φοίτηση
Χρήση Η/Υ (Word,Excel, Windows κ.α) –2ετής φοίτηση
Αγγλικά Γαλλικά– 7ετής Φοίτηση

Η δε επαγγελματική του πορεία μέχρι το 2004
2003-2004 : Γενικός Διευθυντής Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού Δυτ Ελλάδος «TELE TIME» - ΠΑΤΡΑ
2001-2003 : Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημερωτικών Εκπομπών Τ/Σ«TELE TIME» - ΠΑΤΡΑ
1992-2004 : Παρουσιαστής Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων καιΕνημερωτικής Εκπομπής Τ/Σ «TELE TIME» - ΠΑΤΡΑ
1997-2003 : Συντάκτης Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» - ΠΑΤΡΑ
1994-2004 : Διευθυντής Σύνταξης / Αρχισυντάκτης Εφημερίδας«ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» - ΑΙΓΙΟ
1997-1998 : Υπεύθυνος Ειδήσεων Ρ/Σ «ANTENNA» - ΠΑΤΡΑ
1987-1997 : Ενημερωτική ζώνη Ρ/Σ « ΡΑ ΔΙΟ ΑΙΓΙΟ» - ΑΙΓΙΟ
1997-2004 : Διευθυντής Ενημέρωσης Ρ/Σ «ΜΕΛΛΟΝ FM» - ΑΙΓΙΟ

Διορισμοί αυτού του τύπου, κάνουν να αγανακτούν άνθρωποι νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, που με πολύ κόπο και προσωπικές θυσίες έχουν αποκτήσει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, αλλά τους λείπει ο τίτλος του πολιτευτή ή του συνδικαλιστή.
Φαίνεται ότι οι σχολές Φυτιλά αρκούν για να είσαι σύμβουλος του υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου….

Και για να εξηγηθούμε, το άρθρο μας δεν έχει σχέση με την προσπάθεια του κ. Τριανταφυλλόπουλου να γίνει βουλευτής (άλλωστε είδαμε και τους παρα…μορφωμένους). Ίσως εκεί να μπορεί να επιτύχει σπουδαία πράγματα και στο κάτω κάτω της γραφής αυτό το αποφασίζει ο κόσμος .
Αλλά το να είσαι σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας με μισθό βγαλμένο από τον κρατικό κορβανά χωρίς ιδιαίτερα προσόντα παρά μόνο αυτό του πολιτευτή δείχνει την ανυπαρξία αξιοκρατίας και τον εκφυλισμό της δημόσιας ζωής μας.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 31 Μαρτίου 2009 - 3:35 π.μ.

Σε άλλους που ζητάνε μία δουλίτσα τους πετάνε με ευκολία ένα "δεν έχεις μεταπτυχιακές σπουδές", ή "έχεις μόνο ένα μεταπτυχιακό", σε αυτόν γιατί δεν το είπαν;

Ντροπή...

Ανώνυμος είπε... 3 Απριλίου 2009 - 1:42 μ.μ.

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Κ ΠΡΟΒΟΛΗΣ...ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ..Κ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΒΓΑΖΑΝΕ..ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ..ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ 1 ΩΡΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ!!ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!!ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ?

Ανώνυμος είπε... 4 Απριλίου 2009 - 6:38 μ.μ.

Οι δικαιολογίες του "3 Απρίλιος 2009 1:42 μμ" ισχύουν μόνο για ορισμένους και όχι για όλους. Γιατί είναι πολλοί εκείνοι που και επαγγελματική εμπειρία έχουν, και καλές σπουδές έχουν (και όχι τύπου φροντιστηρίου της γειτονιάς) και με διαφορες δικαιολογίες τους κλείνουν την πόρτα και τους καταδικάζουν στο περιθώριο.

Όσο για τους "έμπιστους", επειδή εμπιστεύονται τους έμπιστους καταλήξαμε σαν κοινωνία εκεί που καταλήξαμε.

Ανώνυμος είπε... 5 Απριλίου 2009 - 10:49 μ.μ.

ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ. ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΌΤΙ ΈΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΩΘΉΣΕΙ. ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΑΥΤΌ ΓΊΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΣΟΥ ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΌΣ ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΈΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΕΊΜΑΙ ΥΠΉΚΟΟΣ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΎΜΕ ΤΊΠΟΤΑ; ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΕΊΝΑΙ: ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΦΊΣΕΣ ΚΑΙ ΠΌΣΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΉΣΕΙ, ΠΌΣΕΣ ΤΖΑΜΑΡΊΕΣ ΈΣΠΑΣΕΣ, ΠΌΣΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΌΜΑ ΕΊΧΕΣ. ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ. ΈΧΟΥΜΕ ΠΙΆΣΕΙ ΠΆΤΟ, ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΡΈΦΕΤΕ. ΜΌΝΟ ΤΑ ΖΏΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΞΊΕΣ. ΌΤΑΝ ΜΙΛΆΣ ΓΙΑ ΑΞΊΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΑΣ ΕΊΣΑΙ ΑΚΡΑΊΟΣ, ΌΤΑΝ ΚΛΈΒΕΙΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΤΑΜΕΊΑ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΕΊΣΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΌΣ ΑΛΛΆ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΚΡΗΤΉΡΙΟ ΕΠΥΤΙΧΊΑΣ ΑΦΟΎ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΌΡΙΣΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΈΧΕΤΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΈΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΤΟΥ.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top