Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Καρναβαλοτάξιδο που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το «Πλήρωμα 94», στο Μεσολόγγι.
Η πατρινή καρναβαλική συντροφιά ταξίδεψε στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, προσκεκλημένη των διοργανωτών του Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού (του Συλλόγου Νέων Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας – ΣΥ.ΝΕ.Μ.Α.) και διοργάνωσε ένα 24ωρο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για τις καρναβαλικές ομάδες της πόλης. Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου με μια διασκεδαστική δοκιμασία στην κεντρική πλατεία και ακολούθησαν κοντρόλ στην πόλη, μετάδοση ραδιοφωνικών θεμάτων (από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου – 92 FM), φάση πλατείας, πυτζάμα πάρτυ με ζητούμενα και δρώμενα, μεταμεσονύχτια θέματα και τέλος, την Κυριακή, μία επιπλέον δέσμη ραδιοφωνικών θεμάτων και μεσημεριανά κοντρόλ.
Οι συμμετέχουσες ομάδες παρέδωσαν τα σακούλια τους το μεσημέρι της Κυριακής και στις 4.00, στο πατάρι της πλατείας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Από το «Πλήρωμα 94» βρέθηκαν στο Μεσολόγγι 24 μέλη και στο παιχνίδι συμμετείχαν 9 πολυπληθείς καρναβαλικές ομάδες, Η πόλη έζησε για ένα 24ωρο σε ρυθμούς… Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς τόσο το παιχνίδι, όσο και η μουσική επιμέλεια όλης της δράσης είχαν έντονη τη σφραγίδα του «Πληρώματος 94» και κατ’ επέκταση της Πάτρας. Η πατρινή αντιπροσωπεία, που φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές στην Τουρλίδα, γνώρισε καλά την ιστορική πόλη του Μεσολογγίου μέσα από το παιχνίδι και τα ζητούμενά του. Το ταξίδι εξάλλου εμπλουτίστηκε με πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, μέσα απ’ τις οποίες τα μέλη του 94 είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα σπάνια εκθέματα του «Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης», του «Κέντρου Λόγου και Τέχνης Διέξοδος», καθώς και της έκθεσης με τίτλο: «Μεσολόγγι: Πόλη-νησί της κομψότητας 1870-1940» στην Πινακοθήκη της «Διεξόδου».Η δράση εντάσσεται σε ένα θεσμό που το "Πλήρωμα 94" καθιέρωσε από πέρυσι, υπό τον τίτλο "Καρναβαλοτάξιδα".
Πρόκειται για ταξίδια μελών και φίλων του «Πληρώματος 94», σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο τη μεταλαμπάδευση του πνεύματος του Πατρινού Καρναβαλιού. Η πρώτη αποστολή ταξίδεψε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, τον Μάρτιο του 2008, όπου η πατρινή συντροφιά άνοιξε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων με μία θορυβώδη παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Το 2ο Καρναβαλοτάξιδο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Λαγανά, Ζακύνθου. Η καινοτομία του ταξιδιού στο Μεσολόγγι ήταν η διοργάνωση του παιχνιδιού. Η επιτυχία του και η απόλυτη αποδοχή από τους Μεσολογγίτες αποτελούν τα εχέγγυα για επανάληψη της δράσης στο μέλλον.


ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ONLINE-PRESS
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top