(αναρτήθηκε από το mirikastiko.blogspot.com)

Πρόσφατη τραγωδία αυτή του θανάτου του 16χρονου Τζεφ Τραβόλτα, γιού του διάσημου ηθοποιού. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως έπασχε από αυτισμό αλλά ο ηθοποιός δεν έκανε τίποτα και αυτό επειδή η Σαηεντολογία (οπαδοί της οποίας όλη η οικογένεια) δεν πιστεύει πως υπάρχει αυτή η ασθένεια. Αναφέρθηκε ακόμη η ασθένεια Kawasaki, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εξέταση που να λέει με σιγουριά την ύπαρξη της νόσου. Την Σαηεντολογία «κατηγορεί» και ένας γιατρός που λέει ότι ο Τζεφ έπασχε από αυτισμό τον οποίο ο Τραβόλτα δεν θεράπευσε όπως έπρεπε εξαιτίας κάποιων περίεργων απόψεων που είχε. Ο Τραβόλτα σαφώς και λύγισε όταν είδε για τελευταία φορά τον νεκρό του γιο Τζετ στο νοσοκομείο που τον πήγε: "Ζητώ συγνώμη Τζετ" είπε. Τί ακριβώς σήμαιναν τα λόγια του; Μήπως είχε μετανιώσει για τις επιλογές του σχετικά με την Σαηεντολογία;

Σαηεντολογία ή Επιστημολογική Εκκλησία:
Κίνηση που ιδρύθηκε το 1968 σαν ναυτιλιακή οργάνωση απ' το δόκτορα Χάμπαρντ, ιδρυτή της «τεχνολογίας πνευματικής θεραπείας ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ». Ο L. Rοn Hubbard, ατομικός φυσικός, όπως δηλώνει, χωρίς να είναι γνωστό κανένα πανεπιστήμιο απ' όπου αποφοίτησε, ισχυρίζεται ότι αναλήφθηκε στον ουρανό δύο φορές. Την πρώτη έμεινε εκεί για 43.891.832.611.177 χρόνια, 334 ημέρες, 10 ώρες, 20 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα της ώρας του φωτεινού ηλιακού χρόνου, της 9ης Μαΐου 1963. Η κίνηση προσφέρει "βάσιμη επιστήμη", η οποία βελτιώνει τη νοημοσύνη, την ικανότητα, συμπεριφορά, επιδεξιότητα και την εμφάνιση του ανθρώπου. Θεραπεύει το 70% των ασθενειών και εξαφανίζει εγκαύματα από ατομικές βόμβες. Με τη θεραπευτική μέθοδο του Χάμπαρτ το άτομο οδηγείται στην επίγνωση όλων των πραγμάτων και των λαθών, δίνεται καλύτερη υγεία, ευτυχία, μακροζωία. Αφού, λοιπόν, έχει τόσα αποτελέσματα είναι ιερό καθήκον του καθενός να δοκιμάσει και να συντελέσει στη διάδοση της επιστήμης με κάθε θυσία.
Η οργάνωση χορηγεί στα μέλη της μεταξύ των άλλων και νιασίνη(Νικοτινικό οξύ, νικοτιναμίδιο, νιασιναμίδιο), με πολλές παρενέργειες και πρόκληση βλαβών, στην υπερβολική δόση των 5000 mg, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νιασίνης είναι 6,6 mg και τη στιγμή που το φάρμακο αυτό χορηγείται μόνο από γιατρούς σε δόσεις των 15 και 20 mg και σε εξαιρετικές περιπτώσεις 60 mg. Το φάρμακο αυτό σε συνδυασμό με βιταμίνες, τζόκινκ και σάουνα, όλα ελεγχόμενα ποσοτικά από το κέντρο (ακόμα και πόσα ποτήρια νερό θα πίνουν), είναι τα απαιτούμενα βήματα για την "αποκάθαρση".
Πρίν 10 περίπου έτη «Η Σαηεντόλοτζυ» αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για απάτη, αυτοκτονίες, θανάτους και ψυχολογικές καταρρεύσεις μελών της, ενώ ταυτόχρονα η Γερμανία αρνείται να αναγνωρίσει ότι η Σαηεντόλοτζυ είναι θρησκευτικός οργανισμός, ισχυριζόμενη ότι αυτή η ομάδα είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εξ αιτίας αυτής της αντιμετώπισης, οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Γερμανία για «μισαλλοδοξία» και δημιουργείται μεταξύ τους διπλωματική ένταση. Οι φωνές όμως κατά της Σαηεντόλοτζυ πληθαίνουν και μέσα στις ΗΠΑ.
Ενώ οι πρόσφατες τραγωδίες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των αιρέσεων είχαν εκτεταμένη κάλυψη από τα ΜΜΕ, πολλά στοιχεία που άπτονται των αιρέσεων σπάνια αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top