Ο καθηγητής κ. Πάνος Λιγομενίδης είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2009. Ο νέος πρόεδρος με ένα πλουσιότατο βιογραφικό αναλαμβάνει και επίσημα στις 15 Ιανουαρίου σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.

Ο Πάνος Λιγομενίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maryland των ΗΠΑ και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1993.
Διευθύνει το Γραφείο Ερευνών της Επιστήμης της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ είναι πρόεδρος του Κέντρου της Ελληνικής Γλώσσας του υπουργείου Παιδείας και της Εταιρείας της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.Ο κ. Λιγομενίδης ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1928, εργάστηκε στις ΗΠΑ ως ερευνητής της Εταιρείας IBM, και ως καθηγητής των Πανεπιστημίων Stanford, UCLA, Maryland, και του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος (Ερευνών) της Caelum Research Corporation, Τεχνικός Σύμβουλος πολλών Εταιρειών και Δημόσιων Οργανισμών.
Έχει διακριθεί με πληθώρα τιμητικών διακρίσεων, όπως Distinguished Professor of Electrical Engineering, Outstanding Educator of America, και Ford Foundation Fellow. Έχει αξιόλογο ερευνητικό και εκτεταμένο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top