Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε στο πρόχειρο καταυλισμό Αφγανών μεταναστών, σε έκταση δίπλα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, έχουν καεί δεκάδες παραπήγματα, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν τραυματίες.
Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με οκτώ οχήματα και 20 άνδρες, προκειμένου η φωτιά να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Στον καταυλισμό υπάρχουν περίπου 150 παραπήγματα στα οποία διαμένουν περισσότεροι από 2.000 λαθρομετανάστες. Μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά, οι μετανάστες αναστατώθηκαν και προσπαθούσαν να σώσουν ότι μπορούσαν. Ο καταυλισμός είναι εγκατεστημένος δίπλα σε πολυκατοικίες οι ένοικοι των οποίων αναστατώθηκαν και αυτοί με την σειρά τους, βλέποντας τις φλόγες να εξαπλώνονται.
Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο τόπο της φωτιάς μετεβη και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Φούρας ο οποίος αποδοκιμάσθηκε από τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στην περιοχή ήρθαν και αντιεξουσιαστές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον τόσο του κράτους όσο και των μελών της ομάδος "η πόλη εάλω"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top