(από την romfea.gr)

Ένας χρόνος πέρασε κιόλας, από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου 2008 εκοιμήθη μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τέλεσε ιερό τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Στο ιερό τρισάγιο παρευρέθηκαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πλήθος πιστών.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά το πέρας του ιερού τρισάγιου εξήρε το έργο του προκατόχου του, τονίζοντας πως «Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε οτι «ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προσέφερε έργο στην Εκκλησία, έργο το οποίο ίδιος σέβεται όπως άλλωστε σέβεται και την προσωπικότητα μακαριστού Χριστόδουλου».
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, πως και ο ίδιος ως νέος Αρχιεπίσκοπος θα προσθέσει στο έργο του προκατόχου του για το καλό της Εκκλησίας.
Τέλος να αναφερθεί πως την ερχόμενη Κυριακή θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο οποίος, αμέσως μετά θα κλείσει για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και οι λειτουργίες θα μεταφερθούν για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top