Κοιμήθηκε σήμερα το πρωί σε ηλικία 79 ετών ο Πατριάρχης της Ρωσίας Αλέξιος ΙΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού πατριαρχείου, ο Πατριάρχης απεβίωσε στο σπίτι του, στα περίχωρα της Μόσχας. Δεν αναφέρθηκε η αιτία του θανάτου του, ωστόσο ήταν γνωστό ότι ο Αλέξιος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Πατριάρχης Αλέξιος, κατά κόσμον Αλεξέι Μιχάλοβιτς Ρίντιγκερ, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1929 στο Ταλίν της Εσθονίας. Το 1950 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, το 1961, έγινε μοναχός. Εξελέγη Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στις 10 Ιουνίου 1990.
Διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και χάρη στην υποστηριξη του Κρεμλίνου μπόρεσε να επανορθώσει το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσία, μετά από 70 χρόνια που επικρατούσε σοβιετικός αθεϊσμός.Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εργάστηκε για την ανασυγκρότηση της Εκκλησίας και το χτίσιμο νέων ναών.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top