(από το esos.gr)

Ενοχλήθηκε ο Συνασπισμός επειδή ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι ρασοφόροι , να επισκέπτεται σχολεία και ο Βουλευτής του Τάσος Κουράκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης .

Ο κ. Κουράκης , αγνοώντας ότι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι η ορθοδοξία, κάνει λόγο για παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, βασιζόμενος στην κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία ότι δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε φορέα (κρατικό – ιδιωτικό) ή πρόσωπο να παρευρίσκεται στους χώρους των σχολείων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χωρίς σχετική άδεια (Εγκύκλιος Φ.3 /976/108630/ Γ1, 21.8.2008)

Ο Βουλευτής του Συνασπισμού καταγγέλλει ότι «κάθε μορφή «κατήχησης» ή «προπαγάνδας» σε υπό διαμόρφωση συνειδήσεις είναι κοινωνικά απαράδεκτη» και επισημαίνει προς τους διευθυντές των σχολείων πως « Πέραν των στελεχών της εκπαίδευσης (Δ/ντων Εκπ/σης, Προϊσταμένων, Σχολικών Συμβούλων) και των πολιτικών προϊσταμένων (Υπουργού, Υφυπουργού, κλπ.), ουδεμία θεσμική αρμοδιότητα δίνει το δικαίωμα σε εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας ή άλλου δόγματος να επισκέπτεται σχολεία και να απευθύνεται σε μαθητές».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top