Αν δεν υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα η αποκάλυψη του κυκλώματος των λιμενικών διακίνησης λαθρομεταναστών στην Πάτρα η καταγγελία του κ. Τσούκαλη για παρέμβαση βουλευτή στις μεταθέσεις των λιμενικών θα φάνταζε σαν ανέκδοτο, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως γίνονται κάθε χρόνο οι μεταθέσεις όχι μόνο των λιμενικών αλλά ολων των ένστολων στην χώρα μας. Δυστυχώς από τις αρχές της δεκαετίας του 80 που επικρατεί ο άκρατος κομματισμός τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στα σώματα ασφαλείας η παρέμβαση των πολιτικών γραφείων σε μεταθέσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και βέβαια κανένας πολιτικός δεν ζητά το ποιόν του ευεργετηθέντος ένστολου, παρά μόνο αποζητάει τις ψήφους που μπορεί να κερδίσει από την υπόθεση.
Για την συγκεκριμένη τώρα περίπτωση που καταγγέλει ο κ. Τσούκαλης εμείς θα επαναλάβουμε ότι στις τελευταίες μεταθέσεις των λιμενικών στην Πάτρα ενδιαφέρθηκαν για κάποιους από τους κατηγορούμενους στο κύκλωμα τρία πολιτικά γραφεία εν ενεργεία βουλευτών (δύο της Ν.Δ και ένα του ΠΑΣΟΚ).
Στην δημοσιογραφική όμως πιάτσα της Πάτρας κυκλοφορει μόνο ένα όνομα βουλευτή και αυτό οφείλεται κυρίως ότι στο πολιτικό του γραφείο υπάρχει απόστρατος αξιωματικός του λιμενικού στον οποίον όπως ήταν φυσικό είχαν το θάρρος να πηγαίνουν και να υποβάλλουν αιτήματα οι πρώην συναδέλφοί του.
Άλλωστε όπως λέγεται από τους ίδιους τους λιμενικούς και ο πρώην λιμενάρχης Πάτρας, ο οποίος μετατέθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Πάτρα λόγω των εξελίξεων, είχε χρησιμοποιήσει την γνωριμία του με το συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο, για την πριν από Πάτρα μεταθεσή του στο μακρινό Βανκούβερ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top